OSMANİYE / MERKEZ - Yavuz Sultan Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Eyl

2017-2018  Eylül Sorumluluk Sınavları Ahmet Yesevi Mah. Çevre Yolu No:150 adresindeki yeni binamızda ekteki tarih ve ssatte yapılacaktır.

Ağu

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Sorumluluk Sınavları 17 Eylül - 23 Eylül tarihlkeri arasında yapılacaktır. Sınav programı 14 Eylül Cuma günü okul giriş kapısına asılacaktır.

Ara

Ülkemizde bilgisizlik, yanlış kullanım ve ihmal yüzünden soba, şofben, baca zehirlenmeleri hemen her yıl kış aylarında özellikle alçak basınçlı havalarda tehlikeli boyutlara ulaşmaktadır. Güneybatıdan esen bir rüzgâr olan “lodos” nedeniyle her yıl onlarca kişi özellikle sobadan olmak üzere sızan karbon monoksit gazı ile zehirlenmektedir.

Karbon monoksit renksiz, tatsız, kokusuz, yanıcı zehirli bir gazdır. Vücuda solunum yolu ile girer ve doğrudan kana geçerek oksijen alımını engeller zehirlenme ve ölüme neden olur. Havagazı, kömür vb. ısıtma amacıyla kullanılan her tür soba ve ocakta yanma sırasında oluşur. Karbon monoksit zehirlenmeleri sıklıkla; kapalı ortamlarda açık ocaklar, bacası çekmeyen soba, şofben, bacasız gaz sobalarında yakıtın iyi yanmaması nedeni ile meydana gelir. Karbon monoksitle meydana gelen zehirlenmelerde kısa süre içerisinde tıbbi müdahale yapılmazsa, zehirlenmeler ölümle sonuçlanabilir.

Ekm

28.10.2017 Cumartesi günü saat:10.00 da okulumuzda okul aile birliği genel kurul toplantısı yapılacaktır.

Eyl

25 Eylül 2017 tarihinden itibaren okulumuz giriş-çıkış saatleri aşağıdaki gibi düzenlenmiştir.Resime tıklayınız.